Scottish Bulldog adatlap

Szeretné kipróbálni?

Kattintson ide és lehetősége nyílhat rá.

Alapvetően a svéd és az angol légierőben rendszeresített egymotoros kiképző repülőgép. Nagyon jól vezethető. Azoknak tudjuk ajánlani, akik a levegőben „nem csak egyenesesen” akarnak repülni, mivel a gép +6 és –3 G közötti tartományban műrepülhető is. Magyarországra közel harminc darab került, melyeket 2004-ben a svéd légierő vont ki a forgalomból. Fenntartási költségei kicsit magasabbak, mint a Cessnákéi, de a tulajdonost kárpótolhatja a műrepülés élvezete. A gép négyszemélyes, de a hazánkba bekerült gépek csak három személy szállítására alkalmasak (1 pilóta + 2 utas). (A repülőgépből 5db meg is vásárolható. Felszereltségtől függő Irányár 12-15.000.000,- Forint/db. Érdeklődni, ide klikkelve tud.)

Scottish Bulldog az a gép, amelyen a repülés mind volt és leendő vadászpilótáknak mind pedig civileknek örömet okoz. Megbízhatósága és képességeinek köszönhetően az Angol és a Svéd Légierő is a Bulldogon végzi pilóta növendékeinek kiképzését. Ugyan a típus neve - Bulldog illetve a alakja első látásra túragépnek sejteti, az erős motornak illetve a szintén erős vázszerkezetnek köszönhetően a Bulldog teljes mértékben műrepülhető. Ez azt jelenti, hogy olyan manőverek is kivitelezhetőek vele, amelyeket általában inkább csak vadászgépekkel és műrepülőgépekkel szoktak végrehajtani, tehát esetenként akár +6G vagy -3G túlterhelés is keletkezhet.

A repülés után megállapítottuk, a Bulldoggal való repülést azoknak ajánljuk, akik elég merésznek gondolják magukat ahhoz, hogy a levegőben ne csak bámészkodjanak, hanem testük minden egyes porcikájában érezzék a repülés örömét.

 

Hosszúság: 7.09m
Szárny fesztávolság: 10.06m
Magasság: 2.28m
Saját tömegt: 644kg (1419lbs)
Max felszállótömeg: 1066kg (2350lbs)
Utasok száma: max: 2fő
Üzemanyag kapacitás: 150litres (40US gal)
Hatótávolság: 900km (559miles)

Max G terhelés: +6G / -3G
Max repülési magasság: 6096m (20.000ft)

Motor: Lycoming IO 360-A1B6 149KW (200HP)

Nagyításhoz klikk a képre Nagyításhoz klikk a képre