Élő webkamerakép - Budaörs repülőtér
 

 

 

 

 

A budaörsi repülőtér megközelítése:

 

Geburth Péter - magánpilóta, ügyvezető.
Geburth Péter
magánpilóta

 

 

 

 

 

 

GPS navigációhoz:
Szélesség: ..47°26'50.64"É
Hosszúság: 18°58'40.32"K

 

 

- tömegközlekedéssel

A budaörsi repülőtér közigazgatásilag a Főváros XI-ik kerületéhez tartozik, így BKV járatokkal is gyorsan megközelíthető. A interneten könnyen megtervezhetőek a használatos járatok és a menetidőre is kap egy megközelítő adatot, ami segíthet a programra időben kiérni.

Az útvonaltervezőt a következő linken éri el: http://utvonalterv.hu/ (Érkezési helynek a Budaörs, repülőtéri utca 2 számot adja meg!)

A Kosztolányi Dezső térről indul közvetlen járat. A 87 Busszal tizenkettő megálló, leszállás a Repülőgépes Szolgálat (Air Service) megállónál!

 

- autóval

A repülőtér közigazgatásilag a Főváros XI-ik kerületéhez tartozik, így az M1-M7 autópályák közös, fővárosi szakaszáról gyorsan megközelíthető.

Amennyiben nem rendelkezik GPS támogatással, az interneten könnyen megtervezhető az útvonal és a menetidőre is kap egy megközelítő adatot, ami segíthet a programra időben kiérni. Az útvonaltervezőt a következő linken éri el: http://utvonalterv.hu/ (Érkezési helynek a Budaörs, repülőtéri utca 2 számot adja meg!)

FONTOS! A repülőtér régi főbejárata nem üzemel, és a járatok sem onnan, hanem a Repülőgépes Szolgálat (Air Service) bejárat felöl indulnak. Ez a környék egyetlen 5 emeletes irodaépülete és egy MOL kút is található vele szemben, így nehéz eltéveszteni. Az épület oldalában van egy sorompó, ahol be lehet állni a belső parkolóba! Ide már személyesen megyünk ki Önért!

A budaörsi repülőtér - parkoló és találkozási pont.

(nagyításhoz klikk a képre)

Megközelítés
Parkoló és találkozási pont

A budaörsi repülőtér, élő történelem!
A Budapest határában fekvő füves repülőtér volt Magyarország második repülőtere a mátyásföldi után, és az első repülőtér, ahonnan nem csak belföldi, hanem nemzetközi repüléseket is indítottak. Mára már műemlékvédelmet élvez ez a repülőtér, többek között, a pálya alatt húzódó vízelvezető rendszer okán, ami az akkori kor technikai lehetőségeinek kiaknázásával, Zsolnay kerámiából készült. A pálya fénytechnikával is ellátott, azaz éjszakai repülések bonyolítására is kiválóan alkalmas. A fővárosból könnyen és gyorsan megközelíthető akár autóval, akár tömegközlekedéssel érkezzenek a repülni vágyók.